Wordt klant bij ‘t Mortelke, kijk hier voor Meer informatie

Workshop Voedselbos in eigen tuin

€38,50

datum Datum naar keuze
tijd duur 3 uur
aantal personen 10-20 personen

Samen op ontdekking hoe we jouw tuin eetbaarder kunnen gaan maken. In deze workshop geven we je een overzicht van waar je allemaal aan moet denken bij het aanleggen van jouw voedselbos in eigen tuin, en helpen we je op weg jou tuin eetbaarder en lekkerder te maken!

  • Een kennismaking met het voedselbos en eetbare planten van ‘t Mortelke.
  • Inspiratie hoe te starten en aan de slag te gaan met jouw eetbare tuin / voedselbos.
  • Een hand-out om alles rustig thuis na te lezen.
Interesse?

Neem contact op!

Voedselbos in eigen tuin

Meer informatie

Natuurlijk is het geweldig om zelf aan de slag te kunnen gaan om je tuin eetbaarder te maken. Daarom hebben we bij ‘t Mortelke een workshop ‘Voedselbos in eigen tuin’ ontwikkeld. In deze workshop maak je kennis met wat een voedselbos is en wat nu het verschil is met een eetbare tuin.

We helpen je op weg door handvatten te bieden over hoe je kunt beginnen: van droom tot (aan)planten. We geven je een inkijkje in allerlei eetbare planten die interessant kunnen zijn voor een eetbare tuin, en over waar je de planten die je uiteindelijk gaat kiezen het beste kunt plaatsen. Ook geven we praktische tips over het planten en waar je je planten kunt kopen. Daarnaast gaan we kijken naar het ontwerp en de planten op ‘t Mortelke, waarbij we je een kijkje geven in hoe wij alles hebben aangepakt en hoe we momenteel het voedselbos beheren.

Het is een leuke en actieve workshop waarin we je een overzicht bieden van veel onderwerpen. Het is een introductie workshop, dus we gaan nergens echt diep op de details in. Na de workshop heb je een overzicht van alle aspecten waar je aan moet denken wanneer je een eetbare tuin wilt aanleggen, en heb je concrete handvatten om zelf verder te gaan met jouw eetbare tuin of voedselbos.

Je krijgt een hand-out mee om alles thuis na te lezen met o.a. een lijst van kwekers, een sectoranalyse en een lijst van aanbevolen beplanting. We zorgen voor lekkere (kruiden)thee en koffie, voedselbos snacks én huisgemaakte vlierbloesemlimonade.

De workshop is op aanvraag te boeken vanaf minimaal 10 personen. Neem contact op via een van de buttons op deze pagina.

Neem contact op!
Interesse?

Neem contact op!

Voedselbos in eigen tuin