Wordt klant bij ‘t Mortelke, kijk hier voor Meer informatie

Word een toekomst-eter met 't Mortelke en geniet van gezonde groenten, kruiden en voedselbosproducten.

Koop hier je pakket!

’t Mortelke pakket 2024: word een toekomst-eter!

Word een toekomst-eter en bestel jouw ’t Mortelke pakket voor 2024. We groeien voedsel op een natuurinclusieve manier op 3 hectare in een voedselbos, bloemenpluktuin en meerjarige groentetuin. Natuurinclusief is een manier van boeren waarbij gewerkt wordt binnen de grenzen van de natuur. Voedselproductie waar de biodiversiteit, de rijkdom aan planten en dieren, toeneemt. Wanneer je een pakket afneemt bij ‘t Mortelke maak jij jezelf blij met gezonde groenten en kruiden én daarmee ook de natuur omdat deze alle ruimte krijgt om optimaal te floreren. Ook is het pakket een mogelijkheid om je écht te verbinden met ‘t Mortelke. Samen eten we onszelf naar een duurzame toekomst. Zo simpel kan het zijn. Word ook een toekomst-eter! 

Een toekomst-eter?! 

Bij ‘t Mortelke geloven we in ‘doen’ om verandering te brengen. Ben de verandering die je wilt zien. Eet nu gezond en goed voor de natuur om onze toekomst zeker te stellen. Zo ben jij een eter voor de toekomst! Een zogenaamde toekomst-eter.  Lees meer over wat een toekomst-eter is in de blog. 

Wat krijg je wekelijks in het pakket? 

Met een ’t Mortelke pakket kun je van half mei tot half november (27 weken) genieten van maar liefst 50 verschillende, smaakvolle groenten, kruiden en voedselbosproducten. 

Wekelijks zit in jouw pakket: 

 • 6 seizoensgroenten 
 • Verse keukenkruiden
 • Voedselbosverrassing 
 • Verse slamix 

Eén pakket van ‘t Mortelke is goed om ongeveer 4 gevarieerde avondmaaltijden op tafel te zetten. Op de foto’s hebben wij een voorbeeldpakket gecreëerd. Dit is een indicatie van de variatie en hoeveelheid die je in jouw wekelijkse pakket zult vinden. Het zal verschillende kruiden, groenten en voedselbos verrassingen bevatten. De slamix ontbreekt op de foto. Deze krijg je dus ook nog in jouw pakket. 

50 soorten seizoensgroenten

In 2024 telen we gewassen als, zoete aardappels, komkommer,  sla (verschillende varianten), paprika’s, aubergine,  tomaten (verschillende varianten), bieten (verschillende varianten), radicchio,  rabarber, broccoli, wortels, snijbiet, koolrabi, meiraap, prei,  aardpeer, andijvie, raapstelen, rammenas, mais, spruitjes, boerenkool, palmkool, savooie kool, spitskool, rode kool, witte kool, winterpostelein, courgettes, stokslabonen, kapucijners, wortelen, pompoenen etc. voor de pakketten. 

Voedselbosverrassing

Denk hierbij aan allerlei vers fruit, gedroogde kruiden, eetbare bloemen, bijzondere kruiden en eetbare bladeren uit het seizoen. Voor een uitgebreid beeld van de diverse producten, zie onze seizoenskalender 2023. 

Alles wordt door ons met zorg en liefde met de hand geteeld. Zo weten wij wat we jullie kunnen bieden en kunnen we kwaliteit, voedingswaarde en zorg voor de aarde garanderen. Omdat we telen in de volle grond en open lucht, blijft onze boerderij en teelt afhankelijk van het weer, en andere soorten die mee-eten. Dit zorgt voor een gezond ecosysteem, gezonde groenten en een prachtig eetbaar landschap. 

Wat kost een pakket? 

Er is voor iedereen een passend pakket. We hebben keuze uit drie soorten abonnementen waarmee je maar liefst 27 weken lang gezonde groenten ontvangt in een pakket van ‘t Mortelke (de onderstaande prijs is inclusief btw). We gaan uit van de gemiddelde eter, met een gemiddeld dieet. Ben jij bijvoorbeeld vegetariër of een gezin met grote eters? Houd hier dan rekening mee door bijvoorbeeld een groter pakket af te nemen. 

Bij voorkeur hebben we 100% betaling vooraf via onze webshop omdat dit administratief werk scheelt, en we meer tijd hebben om buiten op de boerderij te werken. Mocht dit een uitdaging zijn, dan is in gespreid betalen in drie termijnen ook een mogelijkheid! Je betaalt dan 1 keer 1/3 aan via de webshop, en we vragen om nog 2 betalingen van 1/3:  1 keer na 7 weken, en 1 keer na 14 weken. Dit kan via pin op ‘t Mortelke voldaan worden bij het afhalen.     

‘t Mortelke pakket Klein, 2 personen: €2,76 per persoon per maaltijd* 

* Op basis van 4 maaltijden per week. Dit komt neer op 22,15  euro per week voor de 6 groenten, slamix, diverse kruiden én voedselbos verrassing. Totaal pakket Klein €598.  

‘t Mortelke pakket Medium, 4 personen: €2,76 per persoon per maaltijd* 

* Op basis van 4 maaltijden per week. Dit komt neer op 44,29 euro per week voor de 6 groenten, slamix, diverse  kruiden én voedselbos verrassing. Totaal pakket Medium: €1196.

‘t Mortelke pakket Groot, 6 personen: €2,76 per persoon per maaltijd* 

* Op basis van 4 maaltijden per week. Dit komt neer op 66,44 euro per week voor de 6 groenten, slamix, diverse  kruiden én voedselbosverrassing. Totaal pakket Groot: €1794

Ook zijn er eieren van kippen van ‘t Mortelke op locatie bij te kopen (op basis van beschikbaarheid). €3,25 per doosje van 10 st. 

‘t Mortelke ‘Proefpakket’ 

Mocht je het eerst uit willen proberen? Dan bieden we ook een proefpakket aan van 6 weken, waarmee jij voorrang hebt om het pakket te verlengen voor het hele seizoen! Prijs vanaf €132,90 voor ‘t Mortelke pakket klein 2 personen. 

Waar betaal jij nog meer voor met jouw ‘t Mortelke pakket? 

 • Gezonde bodem met veel bodemleven
 • CO2 opslag
 • Verrijking van dieren en planten (biodiversiteit) 
 • Een gezonde leefomgeving 
 • Eerlijk loon voor de boer 

 

Hoe werkt het praktisch? 

 • Iedere woensdagmiddag of vrijdagmiddag van 13:00-18:00 kun je jouw pakket ophalen bij ’t Mortelke in Borkel & Schaft (Het Mortelke 3, 5556 XD, Valkenswaard). Je kunt je afhaaldag aangeven bij het afsluiten van het pakket in onze webshop. 
 • Op maandag ontvang je een e-mail met wat er die week in je pakket zit, een update van het reilen en zeilen van ‘t Mortelke en recepten voor de groenten. 

Wat houdt verbinding met ‘t Mortelke in? 

De missie van ‘t Mortelke is mensen verbinden met de natuur door voedsel. Verbinden betekent veel meer dan alleen gezond voedsel eten als toekomst-eter. ‘t Mortelke is ook een plek waar we kennis delen over wat we doen, ervaringen uitwisselen en we jou willen verbinden aan deze bijzondere plek. 

 • Speciaal voor de  toekomst-eters van ‘t Mortelke en hun vrienden en familie wordt daarom aan het begin van het seizoen een exclusieve rondleiding georganiseerd. Zo kun je met anderen jouw passie delen voor lokaal en voedzaam eten van een biodiverse en gezonde bodem. 
 • Je bent van maandag t/m donderdag tussen 10:00-15:00 welkom om langs te komen om te komen kijken en/of mee te werken als vrijwilliger. Ook hebben we vaste meewerkdagen. 
 • We sluiten altijd het jaar af met een gezamenlijke feedbacksessie. Zo kunnen we samen het pakket nog verder verbeteren en jullie meenemen in onze plannen! 

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag of is iets niet duidelijk, lees dan eerst al onze algemene voorwaarden hier door. Vind alvast een antwoord op de veelgestelde vragen hieronder:

 • Kan ik een groente wisselen? De inhoud van de pakketten worden wekelijks samengesteld waarbij wij voor zo veel mogelijk variatie zorgen, maar deze pakketten kunnen niet op verzoek worden gewijzigd. We zorgen altijd voor een extra krat met groenten om 1 stuks te wisselen naar wens.
 • Zijn de groenten vers? Wij zorgen dat de groenten dagvers zijn geoogst en zo vers mogelijk kunnen worden afgehaald. We raden altijd aan om de pakketten na afhalen direct thuis gekoeld te bewaren. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen we versheid niet garanderen.
 • Kan ik de ophaaldag wisselen? Ja dit kan zeker als je in het seizoen een keer je ophaaldag van woensdag naar vrijdag of andersom wilt wisselen.
 • Hoe gaat dit als ik op vakantie ga? Geef dit dan op tijd door zodat iemand anders (familie, vrienden of buren) van jouw pakket gebruik kan maken.

Heb je hierna nog vragen over de pakketten, neem dan contact met ons op via info@hetmortelke.nl of 085-060 81 31. 

Er is maar een beperkte hoeveelheid pakketten beschikbaar, dus ben er snel bij.