Wordt klant bij ‘t Mortelke, kijk hier voor Meer informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden: ‘t Mortelke pakket 2024

‘t Mortelke pakket:

Wekelijks zit in jouw pakket: 6 seizoensgroenten, verse keukenkruiden, voedselbos verrassing, verse slamix.

Herroepingsrecht:

Voor een aankoop van ‘t Mortelke pakket via onze webshop geldt dat je een wettelijke bedenktijd hebt van 14 dagen. Binnen die tijd kun je schriftelijk laten weten dat je het abonnement niet wilt afnemen, en krijg je je geld terug Indien je al product hebt ontvangen krijg je, je geld terug van de producten die je niet hebt ontvangen volgens het abonnement. Doe dit het liefst zo snel mogelijk, dit stelt ons nog in staat om iemand anders blij te maken met een pakket. Na de bedenktijd is er geen mogelijkheid meer tot annuleren en gaan wij elke week een mooi pakket voor jou samenstellen. 

Proefpakket 6 weken:

Wanneer je een proefpakket voor 6 weken koopt in de webshop, krijg jij voorrang om een volledig 27 weken seizoenspakket af te nemen van ‘t Mortelke pakket. Geef dit uiterlijk 1 week voor afloop van het proefpakket aan bij ons. 

Gespreid betalen

Heb je in de webshop gekozen voor een ‘betaling in 3 termijnen’ dan verplicht je je met deze aankoop tot de volledige 27 weken. Je betaalt in de webshop ⅓ van het totaalbedrag. Daarna vragen we om nog 2 betalingen van 1/3:  1 keer na 7 weken, en 1 keer na 14 weken. Dit kan via pin op ‘t Mortelke voldaan worden bij het afhalen. Een betalingsbewijs hiervan ontvang je in de e-mail.      

Dagvers

Wij zorgen dat de groenten dagvers zijn geoogst en zo vers mogelijk kunnen worden afgehaald. We raden altijd aan om de pakketten na afhalen direct thuis gekoeld te bewaren. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen we versheid niet garanderen. 

Samenstelling pakketten

De inhoud van de pakketten worden wekelijks samengesteld waarbij wij voor zo veel mogelijk variatie zorgen, maar deze pakketten kunnen niet op verzoek worden gewijzigd. We zorgen altijd voor een extra krat met groenten om 1 stuks te wisselen naar wens. 

Uitgangspunt pakketgrootte

We gaan uit van de gemiddelde eter, met een gemiddeld dieet. Ben jij bijvoorbeeld vegetariër of een gezin met grote eters? Houd hier dan rekening mee door bijvoorbeeld een groter pakket af te nemen. 

Afhalen en afhaallocatie en tijden

 Afhalen van ‘t Mortelke pakket kan op woensdag en vrijdagmiddag tussen 13:00-18:00 op ‘t Mortelke, Het Mortelke 3, 5556 XD, Valkenswaard. We hebben jouw pakket klaar staan op een vaste dag (woensdag of vrijdag) Je kunt op ieder moment tussen 13:00-18:00 langskomen om jouw pakket op te halen.  Afwijken van deze tijden op persoonlijk niveau is voor ons helaas niet mogelijk. 

Wijzigen afhaalmoment

Bij de eerste bestelling van jouw pakket geef je jouw voorkeur voor afhalen op woensdag of vrijdag. Het is op ieder moment mogelijk om deze dag te wisselen, mocht jouw persoonlijke situatie veranderen. Geef dit wel minimaal 1 week van tevoren bij ons aan via de e-mail, zodat we jouw pakket op de juiste dag klaar kunnen maken.  

Vakantie/Afwezig

 Ga je op vakantie? Geef dit dan op tijd door zodat iemand anders (familie, vrienden of buren) van jouw pakket gebruik kan maken. We hebben alleen een naam nodig van de persoon die jouw pakket komt ophalen. Dit kan eenvoudig via de e-mail worden doorgegeven.    

Voedsel als natuurlijk product

Omdat we telen in de volle grond en open lucht, blijft onze boerderij en teelt afhankelijk van het weer, en andere soorten die mee-eten. Dit zorgt voor een gezond ecosysteem, gezonde groenten en een prachtig eetbaar landschap. Echter kan het daardoor voorkomen dat de oogst van één of meerdere van de groenten tegenvalt. In ons weerbaar systeem is onze ervaring dat andere producten nou juist weer floreren. Uiteraard zullen wij altijd zorg dragen voor een gevarieerd pakket.   

 

Locatieverhuur

Aanvraag tot reservering locatie

een reservering is pas definitief na schriftelijke bevestiging per e-mail door ’t Mortelke.

Verzetten/Annulering

Je kunt tot 4 weken voor de aanvangsdatum kosteloos annuleren. Daarna zit er een percentage annuleringskosten aan verbonden die over het totale bedrag van de reservering in rekening wordt gebracht:

  • Annulering tot 1 maand voor aanvang: geen kosten.
  • Korter dan 1 maand en 7 dagen voor aanvangsdatum: 50% annuleringskosten. 
  • Annulering tussen 7 dagen en 48 uur voor aanvangsdatum: 75% annuleringskosten.  
  • Korter dan 48 uur voor aanvangsdatum: 
   • Bij een definitieve annulering: 100% annuleringskosten
   • Bij een verplaatsing: je kunt de datum van de boeking eenmalig kosteloos wijzigen. De nieuwe datum dient direct vastgezet te worden (let op: hierna is de boeking niet meer te annuleren)

Overmacht

Bij overmacht behoudt ’t Mortelke zich het recht voor om de reservering te annuleren of te verplaatsen naar een andere datum of locatie. Dit is in uiterst geval en zal in goed overleg plaatsvinden.

Gebruik

De huurder is verantwoordelijk voor een juist gebruik van de ruimte en de faciliteiten, en dient zich te houden aan de geldende huisregels.

Schade 

Eventuele schade aan de ruimte of de faciliteiten wordt in rekening gebracht bij de huurder.

Betalen op factuur

Tenzij vooraf anders aangegeven, vindt betaling achteraf plaats op factuur.  De betalingstermijn is 2 weken. 

Aanbetaling

In sommige gevallen (grote events of meerdaagse evenementen) vragen we een aanbetaling vooraf. Dit vindt plaats in goed overleg. 

Aansprakelijkheid

het bezoeken of deelname aan (alle soorten en vormen van) activiteiten van  ‘t Mortelke op eigen risico en verantwoordelijkheid van de bezoeker. ’t Mortelke is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van de huurder. 

Huisregels ‘t Mortelke 

 • Loop altijd op de graspaden, we willen de bodem zo veel mogelijk ontlasten en daarom ook zo min mogelijk tussen de bomen en planten lopen. 
 • Iedere bezoeker is verantwoordelijk om zijn/haar eigen afval te recyclen volgens de aangeboden recycling faciliteiten of mee naar huis te nemen. 
 • Huisdieren zijn niet toegestaan op ‘t Mortelke, uitgezonderd assistentiehonden.
 • Om hygiënische redenen is het niet toegestaan om etens- en drinkwaren in de voedselverwerkende ruimten mee te nemen of te nuttigen.
 • Roken is alleen buiten toegestaan, niet in de binnenruimten. Graag je cigarette wel weggooien in de prullenbak.
 • Ben je om wat voor reden dan ook niet tevreden?  Geef dit direct mondeling aan ons door, dan kunnen we hier nog iets aan doen.
 • We sluiten niemand uit op ‘t Mortelke. Iedereen is welkom. We verwachten dit ook van jou.
 • We gaan respectvol met elkaar en de natuur om. We verwachten dit ook van jou.
 • We houden rekening met de buren om ons heen. We verwachten dit ook van jou.